Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.  NLP staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe we vervolgens hier gevolg aan geven. Met NLP leer je hoe je door middel van verbale en non verbale communicatie invloed krijgt op onbewuste processen in je brein.  Zo krijg je diepgaande inzichten en kennis over communicatie, verandering en ontwikkeling. NLP is toepasbaar op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

N, L, P

Neuro heeft betrekking op alle processen die zich in onze hersenen afspelen.  We nemen de wereld om ons heen waar door middel van onze vijf zintuigen. Deze informatie verwerken, filteren en slaan we op in onze hersenen in de vorm van beelden, geluiden, gevoelens, geuren en smaken. Dit is onze interne voorstelling. Op basis van deze interne voorstelling creëren we ons eigen model van de wereld.

Linguïstisch heeft betrekking op de wijze waarop we met taal omgaan  en betekenis geven aan wat we waarnemen. De ervaringen die we vormen en die gereproduceerd worden via onze interne voorstellingen, krijgen pas betekenis op het moment dat we ze gaan communiceren en in taal omzetten. NLP helpt ons  begrijpen hoe we via taal ons denken, voelen en handelen beïnvloeden.

Programmeren staat voor het ontdekken, gebruiken en veranderen van onbewuste patronen in het zenuwstelsel om specifieke en gewenste uitkomsten te bereiken. Programmeren staat dus ook voor de kunst te veranderen.

De kracht van NLP haal je er vooral uit door het te blijven onderhouden en te doen. NLP kun je gebruiken om je beter te leren voelen en beter te communiceren.

Tijdens een trainingssessie wissel ik theorie met praktijk af. De deelnemers zijn interactief bezig waarbij bewustwording en zelfreflectie centraal staan.  Vaak zit er een bepaalde overtuiging onder je gedrag. “De ander kan het beter dan ik” of “Ik zou iets graag willen bereiken maar ik weet niet hoe”. Door je zelf te laten ontdekken wat jouw belemmerende overtuigingen zijn en wat je hiervoor in de plaats zou willen kom je een stap verder naar je einddoel.

Nieuwsgierig? Neem contact met mij op!

 

“Als je altijd doet wat je deed zal je altijd krijgen wat je kreeg”