Familieopstellingen

Toen ik voor het eerst te maken kreeg met familieopstellingen tijdens mijn NLP opleiding en Coaching was mijn interesse gelijk gewekt. De opstellingen die ik meemaakte zorgden voor daadwerkelijke verandering in het familieproces.

Systemisch werken en werken met opstellingen vinden hun oorsprong in de systemische familietherapie van Bert Hellinger.

Het doel van een opstelling is het zichtbaar maken van een verstrikking in het familiesysteem. De inbrenger zet intuïtief verschillende representanten op hun plek. De begeleider of de representanten zoeken zelf de plek op die goed voor hun voelt en spreken de zinnen uit zoals de begeleider ze laat zeggen. Voor de inbrenger is dit moment , deze nieuwe ordening een nieuwe werkelijkheid, die misschien nog moet doordringen maar zal zeker in het leven van de inbrenger doorwerken. Deze interventies onder goede begeleiding zorgen voor beweging op een diepe laag. De interventies heffen blokkades op en maken de weg vrij. Niet voor niets is een veelgehoorde reactie na een opstelling dat mensen rust, ruimte en vrijheid ervaren.

Ben je benieuwd naar familieopstellingen maar is een eigen opstelling een grote stap? Meld je dan aan als representant. Door een opstelling van iemand anders te ervaren, krijg je waardevolle inzichten die ook voor jouw proces van belang kunnen zijn. Daarna kun je altijd zelf bepalen of je de stap wil wagen en je eigen opstelling wil doen. Tijdens mijn coaching sessies maak ik ook gebruik van opstellingen. Met 1 op 1 sessies gaan we samen met jouw vraagstuk aan de slag en onderzoeken wij wat er op een diepere laag speelt. Dit werkt effectief en helend. Uit de praktijk blijkt dat een of twee afspraken voldoende zijn om inzicht te krijgen in wat er onbewust aan de hand is en richting te krijgen om verder te gaan.

Er zijn verschillende individuele opstellingen mogelijk. We kunnen naar je gezin van herkomst kijken of je huidige gezin of bv een thema of bepaalde keuze waar je voor staat. Deze kunnen o.a. zijn werken aan persoonlijke groei, grenzen stellen, moeilijke beslissing, burn out en nog veel meer.

Ben je geïnteresseerd en wil je een eigen opstelling of je aanmelden als representant?

mail mij op: info@shardacoaching.nl of : 0629429860

“Ze zeggen wel dat dingen veranderen met de tijd, maar in werkelijkheid moet je ze zelf veranderen” – Andy Warhol