Over Sharda

Naast vele hobbies is fotografie een van mijn passies. Diepte, focus en scherpte komen terug in mijn coaching sessies en trainingen. Gefocust blijven houdt in bereid zijn met mij de diepte in te gaan

Ik ben Sharda Chedi, woon samen met mijn partner Cor de Haan in Berkel en Rodenrijs. Ik ben geboren in Suriname en kom uit een gezin van 10 broers en zussen. Een groot gezin is leuk en tegelijkertijd ook een uitdaging. Doordat we zoveel mogelijk leerden om te gaan met de ruimte en de middelen die er waren – en die waren er niet in overvloed -, was het zowel letterlijk als figuurlijk niet makkelijk je eigenlijk plek te vinden. Desondanks heb ik als kind ook de mooie momenten in mijn geboorteland kunnen ervaren. Na de emigratie naar Nederland, ik was toen 7 jaar, vond ik het nog steeds een uitdaging om mezelf open te stellen en bleef ik een tijd lang onzeker. Pas op een latere leeftijd heb ik geleerd dat het ok is om jezelf kwetsbaar durven op  te stellen. De echte doorbraak kwam tijdens mijn NLP Practitioner opleiding. Ik kwam erachter dat ik  voor mezelf een muur had gebouwd, puur als bescherming. Door deze muur langzamerhand af te brokkelen kreeg ik meer energie en kon ik vrijer ademen. Het was letterlijk alsof de schelp die gesloten was zich nu kon openen. Door de inzichten die ik kreeg kon ik meer richting geven aan mijn eigen gevoel en werd ik een open mens. Heerlijk! Hieruit is mijn missie ontstaan: mensen inspireren en laten zien dat iedereen zijn eigen leven kan leven en vooral meer betekenis kan geven die het waard is.

Tot november 2019 werkte ik ongeveer 20 jaar voor een commercieel bedrijf. Door de hectiek en overname van de laatste 10 jaren, de bedrijfscultuur en de vele ontwikkelingen wat zich daarop volgde kon ik mezelf bekwamen in verschillende rollen binnen het bedrijf. Ik kwam tot de ontdekking dat het trainen en begeleiden van mensen mijn echte passie was. Doordat het ziekteverzuim vrij hoog was heb ik vaker mensen tegen een burn-out aan zien lopen. In die tijd heb ik diverse mensen kunnen coachen. Daarnaast verzorgde ik voor het bedrijf NLP opleidingen en yogasessies om lichaam en geest in evenwicht te brengen. Omdat ik dat ook heel erg leuk vond heb ik besloten twee bedrijven op te richten. Mijn eigen coaching en trainingsbedrijf en Ayurtreat, een bedrijf voor ayurvedische massages, coaching en yoga.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en uit te dagen. Mijn grootste valkuil is mijn enthousiasme om te blijven leren. Want dat brengt wel wat offers met zich mee. Vrije tijd bijvoorbeeld. Toch vind ik blijven leren leuk en waardevol. Ik houd m.b.t. mijn coaching en trainingen de nieuwste ontwikkelingen in de gaten. Ik laat me graag en met regelmaat bijscholen.

Opleidingen en trainingen

 • Internationaal gecertificeerd NLP Trainer
 • NLP Master Practitioner
 • Personal en Lifecoach
 • Yogadocente
 • NLP Verdieping
 • NLP Practitioner
 • Change Management
 • Familieopstellingen basis en verdieping
 • Mindfulness
 • Emotional Blockage therapy (EBT)
 • Emotional Freedom Technique (EFT)
 • Ayurvedische Massage en Panchakarmatechniek (AMPT)